Диета с грозде

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диета с грозде
20318
Диета с грозде

Гроздето е много хранително. То е богато на елементи и минерали като калий, натрий, калций, магнезий, желязо, фосфати, сулфати, хлор и фруктоза и имат една невероятна способност да възстановява тъканта.

Редица на непотвърдени следвоенни истории в Европа се отнасят до това, че раните на войниците, които се хранели с грозде, заздравели по-бързо от тези на други войници.

Тази диета е полезна за превенция и облекчаване на следните проблеми:
запек, сърдечни проблеми, хроничен бронхит, емфизема, уголемяване на далака, хроничен цистит, подагра, диспепсия, затлъстяване, лошо храносмилане , чернодробни заболявания, гастрит, анемия, ревматизъм, бъбречни проблеми и нефрит.

Една популярна диета с грозде се използва в Европа за лечение на различни хронични заболявания и включва хранене с грозде за 3 дни. В първия ден на пациента се дава около 500гр грозде, и се увеличава дажбата на ден, за всеки от трите дни с по 500гр. Никоя друга храна не се допуска.

Ако следвате гроздолечение за повече от 7 дни, се препоръчва да започнете да пиете само вода за 1-2 дни (без друга храна), докато тялото ви развива апетит за грозде. Тази диета очиства стомаха и червата. Изгответе график, където да се храните с грозде на всеки 2 часа, като на пропускате да дъвчете добре кожата и семената.

По време на първия ден може да имате запек, поради натрупването на гроздови семена в червата, те могат да блокират нормалното изхождане. Това няма да стане обаче, ако дъвчете семената добре. По-добре е да започнете с малко количество грозде, 500 грама на ден, като постепенно увеличавате до максимум.

Специално внимание трябва да се обърне на измиването на гроздето , особено ако е вашият единствен хранителен източник. Повечето хора не осъзнават, че някои пестициди са неразтворими във вода, така че те да могат да устоят на дъжд. Гроздето може да се накисне в солена вода за около 10 минути, или в 1% разтвор на солна киселина във вода в продължение на 5 минути. След което трябва да изплакнете отново с вода. Разтворът, който сте приготвили може да запазите в продължение на една седмица, ако го съхранявате в порцеланов съд.

Гроздолечението е ефективно при затлъстяване. То очиства организма чрез промиване на токсичните отпадъци. Повръщане, диария, треска, слабост и отпадналост, главоболие, мигрена, болки в гърба и други болки на тялото са симптоми на почистващия процес. Ако те се появят е важно да продължите диетата, но едновременно слушайте нуждите на тялото си.

Важно е да прекъснете постепенно диетата и да не изпадате в прекалено голямо разнообразие на храни, веднага след като я спрете. Най-добре е да ядете сурова храна за няколко дни, и постепенно да включите готвена храна вечер, заедно с малко прясно мляко или хляб. Яжте варени и сурови храни отделно за известно време.

Под медицинско наблюдение гроздето се използва за лечение на различни заболявания и заболявания като рак, тумори, нарушения в кръвното налягане, умствени заболявания, нервни разстройства, сексуални проблеми и диабет. Гроздето има силни пречистващи вещества на кръвта и се използва за детоксикация на стомаха и червата.По-сложното лечение с грозде е най-добре да се провежда под медицинско наблюдение и с подкрепата на специалист в областта.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft